Polifenol Nedir ve Polifenolun Faydaları Nelerdir?

Polifenol nedir faydaları nelerdir

Polifenol Nedir?

Polifenol, genelde bitkilerde bulunan bir grup bileşene verilen ortak isimdir. Bitkilerin renklenmesinden sorumlu olan polifenoller; kuş üzümü, böğürtlen, çilek, erik, armut başta olmak üzere birçok meyvede bulunur. Brokoli, soğan, lahana gibi sebzelerin yanı sıra kakao, bal ve her tür hububat da polifenol bakımından zengin gıda maddeleri arasında yer alır. En önemli polifenol kaynağı ise zeytinyağıdır.

Zeytinyağının diğer polifenol kaynaklarından farklı bir konumda yer almasında, üretim aşamasında uygulanan yöntemlerin payı oldukça fazladır. Yağ üretimi için seçilen zeytinler, kırıldıktan sonra malaksasyon adı verilen yoğrulma işlemine tabi tutulur. Bu işlem esnasında Oleuropein ve Oleocanthal gibi zeytine özgü 36 farklı polifenol türü açığa çıkar.

Polifenolün Faydaları Nelerdir?

İnsan bedenindeki hücreler tarafından tüketilen oksijenin yaklaşık %3 kadarı, vücutta reaktif durumda olan ve diğer molekülleri parçalayabilen serbest radikallere dönüşür. Vücuda dışarıdan da girebilen serbest radikaller; kalp hastalıklarından diyabete, Alzheimer’dan çeşitli kanser türlerine kadar birçok ciddi sağlık sorununa neden olabilir. Polifenoller, antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikalleri kontrol altında tutarak hastalıklara sebep olabilecek etkilerinin ortadan kalkmasına katkı sağlar.

Polifenoller, aynı zamanda trombosit topaklanmasını önler. Yani daha açık bir ifade ile kemik iliğinde oluştuktan sonra dolaşım sistemine geçen trombositlerin kümelenmesini engelleyerek gereksiz pıhtı oluşumunun önüne geçer. Polifenollerin bir diğer yararı ise enflamasyonla mücadele konusunda vücudun doğal destekçisi olmasıdır. Polifenoler, iltihaplanmaya neden olan kimyasalları düzenler ve kas hasarlarının meydana gelmesine engel olur.

 

Yüksek Polifenol Kaynağı Gochek Zeytinyağı 

Kalp damar, tansiyon, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi yaşam kalitesini negatif yönde etkileyen rahatsızlıkların meydana gelme riskini azaltmak için düzenli olarak yüksek miktarda polifenol içeren gıdaları tüketmek gerekir. Bu tür gıdaların başında da kilogram başına 250 miligram polifenol içeriğine sahip zeytinyağı gelir. Gochek Zeytinyağı’nda ise polifenol oranı kilogram başına 862 miligramdır.

Gochek Zeytinyağı, uluslararası Ecocert sertifikası gerekliliklerine uygun olarak %100 doğal yöntemlerle yetiştirilen ve ekim ayında toplanan mahsulden üretilir. Soğuk sıkım tekniği ile tüketime hazır hale gelen zeytinyağı, E vitamini ve biofenol içeriği açısından en üst seviyededir. Gochek Organik Zeytinyağı, üretim aşamasında kullanılan yöntemler sayesinde ayrıca taze ve aromatik bir kokuya kavuşur. Üstelik asit düzeyi düşük olduğu için tüketimi keyifli bir ürün niteliği taşır. Siz de şaşırtıcı derecede yüksek polifenol oranına sahip olan Gochek Zeytinyağı ile sağlıklı beslenmenin tadını çıkarabilirsiniz.
 

Etiketler: polifenol nedir
Kasım 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.